Bel +31 (0)36 5400844

De grootste winkel en webshop, ruim 5.100 producten DIRECT leverbaar!

Cheeseasily / Jos van Riet

Cheeseasily / Jos van Riet. A practical guide for cheesemakers and cheese lovers. 152 pagina's, Engelstalig.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 18,95

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel ons voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retour procedure.

Snelle en betrouwbare levering met PostNL

 

 

Productbeschrijving

Details

Cheeseasily / Jos van Riet. A practical guide for cheesemakers and cheese lovers.

  • Omvang: 152 pagina's
  • In harde omslag gebonden
  • Engelstalig

Wie het nodige over kaas wil weten, kan veel uit deze uitgave halen. De schrijver neemt ons mee op een ontdekkingstocht langs allerlei facetten van dit populaire en veelomvattende product.

Eerst vertelt hij het nodige over de geschiedenis van zowel melk als kaas, de eerste markten op dat gebied en over bijkomende zaken als zuursel, schimmel, bacteriën, cultuur en plastic coating. Daarna is het kaasmaken zelf aan de beurt: het roeren van de wrongel, het eventuele kruiden, het persen, het pekelbad enz. Ook het keuren, de verschillen tussen witte, blauwe en rode schimmelkaas krijgen aandacht, evenals de verkoop en de gang van zaken in een kaasmakerij.

Recepten om zelf aan de slag te gaan ontbreken evenmin, maar het is wel duidelijk dat dit niet iets is wat je zomaar even doet. Veel kleine foto's en tekeningen illustreren dit leuke, maar niet geheel objectieve boekje.

 

Cheeseasily is a unique book, by international standards.

Never was there a book detailing the history of cheese and the emergence of cheesemaking in history in such a colorful manner. Both cheese lovers and history buffs, not to mention cheesemakers, professional and amateur alike, will be absorbed in the author's tales of the wonderful and interesting history of cheesemaking. The author takes the reader on a journey to the countries surrounding the Mediterranean Sea and to west, central and northern Europe, after which he moves through Great Britain and crosses over to the American continent, where Columbus introduced the first cows on the Canary Islands which made it possible for cheesemaking to commence on the newly discovered continent.

Cheeseasily: Not only from the heart of Jos van Riet, but also written with love for anyone who enjoys cheese and would like to know more about it. Cheeseasily is also a practical guide. All steps involved in the cheesemaking process are clearly described: the formation of milk, the cheesemaking process, brining and the ripening of the cheese. Additionally, the book also covers the inspection, storage and sale of cheese.

The book contains 26 recipes of the most famous European cheese types, which have also served as the basis and model for cheeses in currently popular cheese countries. The author also indicates where things might go wrong. Ever heard of a thud in the cheese? Nests in the cheese or a hint of bitter?

 

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 5010394