Bel +31 (0)36 5400844

De grootste winkel en webshop, ruim 5.100 producten DIRECT leverbaar!

Eikenhouten wijnvat 2 l

Uitstekende kwaliteit eikenhout. Door de wijn in een eiken vat te laten rijpen wordt de krachtige smaak aan de wijn toegevoegd.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 89,50

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel ons voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retour procedure.

Snelle en betrouwbare levering met PostNL

 

 

Productbeschrijving

Details

Uitstekende kwaliteit eikenhout. Door de wijn in een eiken vat te laten rijpen wordt de krachtige smaak aan de wijn toegevoegd. Het vat dient voor gebruik behandeld te worden om lekkage te voorkomen. Eikenhouten vaten moeten voor gebruik minstens een week met water worden gevuld, opdat het hout op natuurlijke wijze kan uitzetten en het vat dichttrekt. Als u dit omslachtig vind is het niet verstandig om tot aanschaf over te gaan. Controleer voor ingebruiname of het vat (binnenin) van een paraffinelaag is voorzien. Indien gewenst kan deze laag verwijderd worden door het vat een flink aantal keren om te spoelen met heet water. Prijs is incl. kraan.

Het gebruik van houten tonnen geeft een onnavolgbaar aroma aan uw wijn/bier. Een slecht onderhouden vat leidt echter tot problemen en infecties. Daarom is onderhoud van levensbelang.

Hieronder enkele tips:

Ontsmetten / ingebruiknemen van een nieuw vat:

Vul het vat met een oplossing van 10 g wijnsteenzuur/liter water en laat 4 à 5 dagen staan. Nadien ledigen, goed laten uitdruppen en ontsmetten met een zwavelwiek. Onmiddellijk vullen met wijn (zachtjes vullen).

Nieuwe vaten geven veel tannines af. Laat de wijn niet te lang op het vat rijpen en controleer regelmatig de smaakevolutie!

Ingebruiknemen van een gebruikt vat:

Reinig het vat grondig met watervrije soda (1 kg soda op 10 liter heet water) en gebruik indien mogelijk een borstel of ketting om de binnenwand te schuren. Spoel daarna grondig 3 x na met zuiver water.

Vul het vat met een oplossing van 10 g wijnsteenzuur/liter water en laat gedurende 2 à 3 dagen trekken. Laat leeglopen en goed uitdruppen en ontsmet door verbranding van een zwavelwiek (1/4de wiek/100 liter).

Een leeg vat bewaren:

Houten vaten zijn eigenlijk niet bedoeld om leeg te bewaren! Moet het toch eens, laat dan nooit droesem of een restje wijn in het houten vat liggen! Na overheveling altijd dadelijk spoelen met zuiver water.

Laat het vat daarna een dag uitdruppen en verbrand een zwavelwiek (1/4de zwavelwiek per 100 liter inhoud). Dicht het vat goed af met een houten of siliconen stop en bewaar op een vochtige en koele plaats (70% vochtigheid, 12 à 17°C).

Iedere 3 maanden opnieuw een stukje zwavelwiek verbranden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 5000917

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten