Bel +31 (0)36 5400844

De grootste winkel en webshop, ruim 5.100 producten DIRECT leverbaar!

Kefir-ferment Brouwmarkt 1 st

Kefir (Melk-kefir, afkomstig van het woord köpürmek = schuimen) is een dikvloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk afkomstig is uit de Kaukasus en Tibet.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,95

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel ons voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retour procedure.

Snelle en betrouwbare levering met PostNL

 

 

Productbeschrijving

Details

Kefir (Melk-kefir; afkomstig van het woord köpürmek = schuimen) is een dikvloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk afkomstig is uit de Kaukasus en Tibet.

Het bevat probiotische bacteriën (Lactobacillus Cacasicum), die onder andere ook in diverse soorten yoghurt voorkomen. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt.

De cultuur is gevriesdroogd.

Gebruik: van de inhoud van 1 zakje maakt u met lauwe melk een basisvloeistof van 1 liter, die u bewaard in kleine porties. Meestal wordt hiervoor een plastic zak gebruikt waarin u ijsklontjes kunt maken in de vriezer.

  • Neem 1 (melk)ijsklontje en maak de Kefir aan. De volgende ochtend is de kefir klaar.
  • Roer deze goed door, en bewaar 1 eetlepel in een afgesloten bakje in de koelkast. Die gebruikt u  om 's avonds weer kefir voor de volgende dag te maken.
  • Deze doorkweek-methode gaat een aantal weken goed, maar daarna degenereert decultuur en wordt de kefir scherper van smaak.
  • Neem dan een nieuw (melk)ijsklontje uit de vriezer en begin van voren af aan.
  • De cultuur is gevriesdroogd, dus wordt pas bij het opkweken geactiveerd.

Let op:  Deze cultuur is alleen geschikt voor het maken van melk-kefir (niet voor waterkefir).

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 5001525