Bel +31 (0)36 5400844

De grootste winkel en webshop, ruim 5.100 producten DIRECT leverbaar!

Salpeter E252 om te pekelen 175 gr

Vroeger waren er geen koelkasten en om het vlees te bewaren werd er 'gepekeld'. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt omdat het een specifieke smaak aan het vlees geeft.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 4,95

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel ons voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retour procedure.

Snelle en betrouwbare levering met PostNL

 

 

Productbeschrijving

Details

Vroeger waren er geen koelkasten en om het vlees te bewaren werd er 'gepekeld'. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt omdat het een specifieke smaak aan het vlees geeft.

Pekel is een oplossing vcan Zeezout, salpeter suiker en water. Als het vlees in de pekeloplossing gelegd wordt, moet het volledig onder staan.

Pekeloplossing:

  • 3 liter water
  • 1500 gram Zeezout
  • 100 gran Salpeter
  • 200 gram suiker
  • enkele jeneverbessen
  • zwarte peperkorrels
  • thijm en laurierblad naar behoefte

Gebruik:

  • Doe alles in een grote pan en breng het aan de kook.
  • Controleer het zoutgehalte met een geschilde aardappel. Zinkt de aardappel direkt naar de bodem, dan moet er zout bij de vloeistof.
  • Een andere mogelijkheid is om de vloeistof verder in te koken, totdat de aardappel in het midden 'zweeft'.
  • Laat de massa afkoelen en overgiet het vlees totdat het onder staat.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 5004465