Wijngist Malo-Lactic PLUS 100 gr

Arsegan Wijngist Malo-Lactic PLUS 100 gr. breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af. Bij dit type gist zal het appelzuur tijdens de vergisting in grote mate verbruikt worden (1 gram appelzuur wordt omgezet in 0.03% alcohol).

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 10,75

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retourprocedure.

Verzendkosten: € 3,75 boven € 70,- GRATIS verzending

 

 

Beschrijving

Details

Arsegan Wijngist Malo-Lactic PLUS 100 gr. breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af. Een overmaat aan appelzuur komt vooral bij fruitwijnen veel voor en geeft een scherpe, wrange smaak. Arsegan Malo-Lactic verbruikt 18 gram suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken.

  • Voldoende voor 100-200 liter wijn of most (zonder giststarter).
  • De wijn kan medium maar ook vrij zoet gebotteld worden.
  • Bevordert kleurextractie
  • Ook geschikt voor rode wijnen
  • Neutraal aromaprofiel.
  • Alcoholtolerantie 14-15 vol.%
  • Temperatuurbereik: 20-30°C
  • Geopende verpakkingen zijn beperkt houdbaar.

Extra

Extra

Artikelnummer 5003530
Fabrikant Nee