Wijngist Malo-Lactic PLUS 100 gr

Wijngist Malo-Lactic breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af. Een overmaat aan appelzuur komt veel voor bij fruitwijnen en geeft een scherpe, wrange smaak. Bij dit type gist zal het appelzuur tijdens de vergisting in grote mate verbruikt worden (1 gram appelzuur wordt omgezet in 0.03% alcohol).

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 10,75

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retourprocedure.

Verzendkosten: € 3,75 boven € 70,- GRATIS verzending

 

 

Beschrijving

Details

Wijngist Malo-Lactic breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af. Een overmaat aan appelzuur komt vooral bij fruitwijnen veel voor en geeft een scherpe, wrange smaak. Arsegan Malo-Lactic verbruikt 18 gram suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken.

  • Voldoende voor 100-200 liter wijn of most (zonder giststarter).
  • De wijn kan medium maar ook vrij zoet gebotteld worden.
  • Bevordert kleurextractie
  • Ook geschikt voor rode wijnen
  • Neutraal aromaprofiel.
  • Alcoholtolerantie 14-15 vol.%
  • Temperatuurbereik: 20-30°C
  • Geopende verpakkingen zijn beperkt houdbaar.

Extra

Extra

Artikelnummer 5003530
Fabrikant Nee