Bel +31 (0)36 5400844

Verzendkosten NL: € 3,75 BE: € 3,75 DE: 5,75 Bestellingen boven € 70,- worden GRATIS verzonden.

Yoghurtferment Brouwmarkt 1 st

Gevriesdroogde cultuur (Lactobacillus Bulgaricus en de Streptococcus Thermopilus) om in 6 - 8 uren op 47°C 1 liter zachte, niet zure natuur-yoghurt (rechtsdraaiend)  te maken.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95

Producten die op voorraad zijn worden binnen 1-3 werkdagen geleverd

Bel voor meer informatie of vragen over onze producten.

14 dagen zichttermijn en eenvoudige retourprocedure.

Verzendkosten: € 3,75 boven € 70,- GRATIS verzending

 

 

Productbeschrijving

Details

Gevriesdroogde cultuur (Lactobacillus Bulgaricus en de Streptococcus Thermopilus) om in 6 - 8 uren op 47°C 1 liter zachte, niet zure natuur-yoghurt (rechtsdraaiend)  te maken.

Gebruik: van de inhoud van 1 liter basis-yoghurt, die u bewaard in  kleine porties, b.v. inmaakbokaaltjes van 40 ml.

  • Maak het zakje ferment open en kweek dit in 8 uur op in melk van 37-43 graden Celcius op. Dan is de yoghurt klaar.
  • Roer deze goed door, en verdeel deze verse yoghurt in een afgeslporties en bewaar ze in de vriezer.
  • 1 van de porties gebruikt u om s'avonds yoghurt te maken voor de volgende dag.
  • Deze doorkweek-methode gaat een aantal weken goed, maar daarna degenereert de yoghurt-cultuur en wordt de yoghurt wat scherper van smaak.
  • Neem dan een van de bewaarde porties en begin opnieuw. Deze yoghurtcultuur is gevriesdroogd, dus wordt pas bij het opkweken geactiveerd.

Attentie: Deze cultuur is geschikt om Soja-Yoghurt te maken, net zoals bij de Bifidus-variant wel geschikt! (Harde kaasmaken gaat niet met deze fermenten)

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 5003304
Fabrikant Nee